latinica  ћирилица
11/12/2019 |  20:14 ⇒ 20:21 | Autor: Agencije

Kolindin autobus udario automobil i produžio dalje

Autobus Kolinde Grabar-Kitarović učestvovao je u manjem udesu. Autobus u kom se nalazila predsjednica Hrvatske zakačio je vozilo koje se nalazilo na putu i produžio.

Oštećeni vozač Silvija Soldo rekla u razgovoru za RTL da se nesreća dogodila u "nezgodnom i dosta uskom putu".

- Na putu nije bilo nikakvog ulegnuća da bih mogla malo više desno da stanem. Sin i ja smo bili u autu i primijetili smo da povorka ide prema nama. Ispred nas je bio još jedan auto koji je imao sreću da je mogao da skrene malo desno u ulegnuće gdje je porodična kuća - ispričala je.

- Stala sam iza tog automobila, pomakla sam se najviše udesno koliko sam mogla da ne sletim u grabu. Povorka je prolazila mimo nas, čini mi se da su bila dva automobila ispred autobusa. Oni su prošli, a autobus nas je okrznuo. Slupan mi je cijeli lijevi dio automobila, retrovizor je otkinut, a najviše su stradala stražnja vrata gdje mi je dijete sjedilo. On je malo udario koljenom. Malo ga boli pa mora na pregled kod hirurga - rekla je.

- Najviše me začudilo da niko od te silne povorke nije stao jer je to baš bio udarac. Niko se nije okrenuo da vidi što se dogodilo. To mi je nevjerovatno - dodala je Soldo, rekavši da je ni kasnije niko nije kontaktirao iz kancelarije hrvatske predsjednice.

Poslije nesreće nazvala je policiju koja je potom izvršila uviđaj. Na pitanje koliko dugo je nakon nesreće bila na tom mjestu, odgovorila je oko dva sata.

- To je trajalo oko dva sata dok je izvršen uviđaj. Drugi dio policajaca je išao u Lobor gdje je bio autobus - rekla je Soldo i dodala da ona nije mogla da bude kriva za nezgodu jer je njen automobil bio "skroz desno" na putu.

- Pitam se: da je neko stradao, kako bi nam se moglo pomoći - rekla je, te dodala da je sreća da niko nije teže povrijeđen.

- Gorak okus mi je zbog ignorisanja. Smatram da je to bilo jako ružno - rekla je i dodala da je poslala dopis Kancelariji predsjednice.

- Uputila sam dopis u kojem sam se zapitala kakvu poruku šaljemo time djeci? Da budu nehajni i nemirni. Da sam zgazila psa, stala bi i pomogla - zaključila je.

U policiji su za RTL potvrdili da se nezgoda dogodila. Objasnili su da se štićena kolona nikad ne zaustavlja ako je riječ o manjoj saobraćajnoj nezgodi, već da stane na prvoj mogućoj lokaciji zbog uviđaja.

Tako je, kažu u policiji, bilo i sinoć.

Iz Štaba hrvatske predsjednice poručuju da će njen izaslanik sutra posjetiti oštećenog vozača Silviju Soldo.​

"Izborni štab izražava najiskrenije žaljenje"

Portparol kampanje Kolinde Grabar-Kitarović, Zoltan Kabok, rekao je za RTL da izborni Štab izražava žaljenje zbog nezgode.

- Izborni štab Kolinde Grabar-Kitarović najiskrenije izražava žaljenje zbog manje nesreće koja se dogodila. Hvala Bogu, riječ je samo o manjoj saobraćajnoj nesreći s manjom materijalnom štetom. Јa sam, takođe, bio u tom autobusu zajedno s kandidatkinjom. Ništa se nije čulo ni osjetilo - rekao je Kabok.

- Što se tiče procedure. Ljudi iz osiguranja su rekli da je sve učinjeno prema pravilima i kako se, zapravo, u takvim slučajevima, vozilo u kojem se nalazi štićena osoba, ne zaustavlja - rekao je Kabok.