latinica  ћирилица
11/12/2019 |  22:14 ⇒ 22:30 | Autor: SRNA

SNP: Kukavički atentat na Davidovića i vladiku Јoanikija

Socijalistička narodna partija Crne Gore vjeruje da će nadležni organi brzo rasvijetliti i privesti pravdi počinioce napada na uglednog crnogorskog privrednika Miodraga Davidovića i episkopa budimljansko-nikšićkog Јoanikija, koji je bio sa njim u društvu.
Ranjen Miodrag Davidović u hotelu Kraun plaza u Beogradu - Foto: Novosti.rs
Ranjen Miodrag Davidović u hotelu Kraun plaza u BeograduFoto: Novosti.rs

SNP u saopštenju najoštrije osuđuje ovaj svojevrsni pokušaj ubistva.

- Posebno boli činjenica što se pokušaj ubistva dogodio u vrijeme dok je u društvu Davidovića bio episkop budimljansko-nikšićki Јoanikije. Tim prije ovaj gnusni čin dobija posebnu dimenziju, naročito u današnje vrijeme kada se sa svih strana napada Mitropolija crnogorsko-primorska i njen vjerni narod - navode iz SNP.

Iz SNP nemaju sumnju da ovaj čin ima karakter sračunatog napada na jednog od najuglednijih episkopa, episkopa budimljansko-nikšićkog Јoanikija.

- U svakom slučaju, ovaj napad ne može biti ništa drugo do kukavički čin nalogodavaca i izvršilaca, tako da vjerujemo da će nadležni organi brzo rasvijetliti i privesti pravdi njegove počinioce - zaključili su iz SNP.

Poznati crnogorski biznismen Miodrag Daka Davidović ranjen je sinoć u pucnjavi u beogradskom hotelu Kraun plaza. Davidović je vlasnik kompanije Neksan iz Nikšića, a poznat je i kao protivnik crnogorske vlasti i kao veliki ktitor Srpske pravoslavne crkve.