latinica  ћирилица
12/12/2019 |  07:59 | Autor: SRNA

Kolovozi mjestimično vlažni

U Republici Srpskoj i FBiH kolovozi su jutros mjestimično vlažni, a poledice ima u višim predjelima, kao i na prilazu mostovima i tunelima.
Mokri kolovozi - Foto: ilustracija
Mokri kolovoziFoto: ilustracija

Iz Auto-moto saveza upozoravaju na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog izvođenja minerskih radova, danas od 11.00 do 16.00 časova, biće obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Crna Rijka-Bjelajce, a za to vrijeme vozači mogu koristiti alternativne pravce: Mrkonjić Grad-Јajce i Mrkonjić Grad-Čađavica-Banjaluka.

Poslije 16.00 časova na ovoj dionici puta, saobraćaj će se odvijati naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Zbog izgradnje međudržavnog mosta na rijeci Savi, izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala.

U toku je rekonstrukcija mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u Zvorniku, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača.

Režim saobraćaja izmijenjen je zbog sancije i na magistralnom putu Modriča jedan-Vukosavlje /Јakeš/-Podnovlje-Šešlije-Јohovac-Rudanka-Doboj-Karuša.

Na dionici magistralnog puta Drinjača-Milići-Vlasenica u toku je rekonstrukcija kolovoza, zbog čega se saobraća jednom trakom.

U toku je izgradnja kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Dragotinja-Prijedor-Kozarac, Kozarska Dubica-Prijedor i Ulice 29. novembar u Prijedoru, zbog čega se saobraća usporeno.

Na radilištu "Klakari Donji osam, 13 i 14", u opštini Brod, u toku je deminiranje terena zbog čega su na snazi privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, i to radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, zbog izgradnje mini hidroelektrane.

U toku je izgradnja male hidroelektrane "Krupac" na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici, u opštini Novi Grad, saobraćaj se odvija jednom trakom.

Preko planinskog prevoja Borova Glava na dionici Šuica-Livno, neophodan je oprez zbog izlazaka divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim časovima.

Na graničnim prelazima nema dužih čekanja na prelazak granice.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.