X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
12/12/2019 |  11:02 ⇒ 11:10 | Izvor: Blic

Pretučena šestorica srpkih kamiondžija

Šestorica srpskih kamiondžija noćas su oko jedan čas po ponoći pretučeni na graničnom prelazu između Ukrajine i Rumunije, na prelazu Đakovo - Halmeu.
Granični prelaz (foto ilustracija: Leon Neal / Staff / Getty images) -
Granični prelaz (foto ilustracija: Leon Neal / Staff / Getty images)

Kako pišu beogradski mediji, njih su navodno pretukli ukrajinski vozači šlepera. Dok su ih udarali vikali su im da je "ovo Ukrajina i da je ovo njihova granica", navodi Blic.

Grupa pretučenih srpskih vozača jutros se javila tom listu objašnjavajući da se ovo dogodilo na granici između dve pomenute zemlje - pred sam ulazak u Rumuniju, na njihovom povratku kući.

- Pretučeni smo nas petorica - šestorica od čega trojica baš teško - napisali su vozači u poruci redakciji dodajući da su povrijeđeni Radojko Kovačević, Milan Rujević i Dragan Јovanović.

Oni su još u šoku i nevjerici s obzirom na to šta im se dogodilo, a poslali su fotografije povreda, kao i slike sa samog graničnog prelaza. Oni već danima čekaju da uđu na teritoriju Rumunije.

Na pitanje šta je bio povod za napad, vozači kažu da su napadnuti iz čista mira, te da tu stoje i čekaju već danima, ne samo srpski nego i ruski i bjeloruski šleperi za razliku od domaćih ukrajinskih koji bez problema obilaze kilometarsku kolonu i prelaze granicu za tili čas.