latinica  ћирилица
12/12/2019 |  13:18 ⇒ 13:19 | Autor: SRNA

Stvoriti veći broj ponuda, kao i novi proizvod

Turistička organizacija Banjaluke (TOBL) smatra da je u daljem razvoju turizma potrebno stvoriti veći broj ponuda, ali i novi turistički proizvod, izjavila je pomoćnica direktora TOBL-a Anja Šurlan.
Grad Banjaluka - Foto: Facebook
Grad BanjalukaFoto: Facebook

Ona je naglasila da je proširenje turističke ponude u okviru raznih oblasti potrebno radi što dužeg zadržavanja gostiju.

- Ideja ima, kao i prostora, i suština je da imamo što više interakcije i zajedničkog rada sa institucijama i organizacijama koje imaju ili mogu imati uticaj na stvaranje i proširenje turističke ponude - rekla je Šurlanova novinarima u Banjaluci prije početka okruglog stola o temi "Unapređenje i proširenje turističke ponude kroz prizmu istorije i kulture Banjaluke".

Ona je dodala da je cilj današnjeg okruglog stola razmjena zajedničkih ideja u vezi sa turističkom ponudom Banjaluke.

Novica Bogdanović iz banjalučkog pozorišta mladih "Dis" rekao je da su potpisali sporazum sa TOBL koji obuhvata proširenje turističke ponude u okviru određenih sadržaja kulture.

- Raspoloženi smo da u narednih nekoliko godina razvijamo programe u saradnji sa drugim institucijama kulture. Spremni smo da osmislimo i neke nove, savremene načine, da naša kultura i istorija dođu do turiste koji u Banjaluci želi da vidi nešto specifično u odnosu na postojeću ponudu - naveo je Bogdanović.

On je dodao da je namjera i umrežavanje ponuda koje bi bile predočene turističkim ustanovama ili organizacijama.

Centralni turistički vodič za Republiku Srpsku Ana Šešum rekla je da je Banjaluka odlična destinacija, koja bilježi sve veći broj turističkih posjeta.