latinica  ћирилица
12/12/2019 |  13:26 | Autor: SRNA

Spriječeno krijumčarenje šest Pakistanaca i Indijaca

Pripadnici Јedinice granične policije Gradiška, danas su uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali S.Ž. /64/ nakon što je na području ovog grada zatečen u krijumčarenju šest ilegalnih migranata iz Pakistana i Indije.

Strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Tužilaštvu BiH će protiv lica S.Ž. biti dostavljen izvještaj zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi.

Službenici Јedinice granične policije Gradiška danas su uhapsili državljanina Albanije čiji su inicijali Ј.A. /34/ jer je za njim Interpol Bukurešt raspisao potjernicu zbog krivičnog djela nezakonit prelazak granice.

Na aerodromu Sarajevio juče je uhapšeno lice A.Š. /47/ jer ga potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Ovaj državljanin BiH kontrolisan je na letu iz Beča i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Na prelazu Karakaj na ulasku u BiH uhapšen je muškarac čiji su inicijali S.O. /25/ jer je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda.

Na graničnom prelazu Rača uhapšena su dva državljanina BiH čiji su inicijali S.S. /19/ i M.S. /24/, jer je za njima MUP Tuzlanskog kantona raspisao potjernicu zbog krivičnog djela krađa.

Na ulasku u BiH na prelazu Ivanica uhapšen je državljanin BiH čiji su inicijali B.B. /29/ jer ga potražuje MUP Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave.