latinica  ћирилица
12/12/2019 |  17:41 ⇒ 18:05 | Autor: sputniknews.com

Srbin sa Kosmeta: Čekamo Handkea!

Srđan Petrović, domaćin iz Velike Hoče kod kojeg je odsjedao Petar Handke, komentarisao je odluku Prištine da nobelovcu zabrani ulazak na Kosovo i Metohiju.
Srđan Petrović (Foto: Sputnik/Dejan Simić) -
Srđan Petrović (Foto: Sputnik/Dejan Simić)

Petrovića je potpuno zatekla odluka koju je saopštio ministar inostranih poslova samoproglašenog Kosova Bedžet Pacoli - da Handke bude persona non grata:

- Prosto smo iznenađeni odlukom da se jednom piscu zabrani ulazak na Kosovo i Metohiju, da ne može da dođe u Orahovac i u Veliku Hoču. Ta vijest nas je sve neprijatno iznenadila, zapravo, ne možemo da je shvatimo. Možda bismo shvatili da se to desilo nekom političaru, državniku, nekom drugom, ali baš Handkeu, koga čekamo... Nadamo se da se to ipak neće primjenjivati i da je to trenutna, prolazna odluka. Mi Handkea željno očekujemo u Velikoj Hoči - kaže Petrović za Sputnjik.

Odlazeći ministar spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Bedžet Pacoli odlučio je da dobitnika Nobelove nagrade za književnost Petera Handkea proglasi personom non grata na Kosovu zato što je podržavao Slobodana Miloševića i "negirao `genocide` na Kosovu i u Bosni i Hercegovini".

- Danas sam odlučio da Peter Handke nije dobrodošao na Kosovu. On je osoba koja je od danas nepoželjna. Negiranje zločina i podrška zločincima je užasan zločin - napisao je Pacoli na svom profilu na Fejsbuku.

Povezane vijesti:

Ovdje spava nobelovac - Kosmet čeka Handkea (FOTO/VIDEO)