latinica  ћирилица
13/12/2019 |  09:35 | Autor: SRNA

Čubrilović sutra u Sankt Peterburgu

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović sutra će prisustvovati svečanom obilježavanju 25 godina Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga gdje će se na svečanoj sjednici obratiti u ime Srpske.
Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Nedeljko ČubrilovićFoto: SRNA

Čubrilović je u Rusiju otputovao na poziv predsjednika Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga Vjačeslava Makarova, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Zakonodavna skupština Sankt Peterburga, novi najviši predstavnički organ sjeverne prijestonice Rusije, formirana je 1994. godine tokom prvih demokratskih regionalnih izbora u savremenoj Rusiji.

Čubrilović i Makarov su 30. marta 2017. godine u Banjaluci potpisali Protokol o rezultatima pregovora između Narodne skupštine Republike Srpske i parlamenta Sankt Peterburga kojim se izražava opredjeljenje da će razvoj saradnje dva parlamenta u velikoj mjeri doprinositi razvoju Srpske i Sankt Peterburga.

U tom Protokulu je navedeno da Narodna skupština Republike Srpske i Zakonodavna skupština Sankt Peterburga izražavaju spremnost da razvijaju i pojačavaju kontakte na principima jednakosti i međusobnog interesa, razmjenjuju iskustva putem radnih sastanaka delegacija dva parlamenta, kao i doprinose razvoju međusobnih poslovnih kontakata.