latinica  ћирилица
13/12/2019 |  09:50 ⇒ 09:52 | Autor: SRNA

Dijana Grahovac napustila SDS

Direktor Glavne banke Republike Srpske u okviru Centralne banke BiH Dijana Grahovac podnijela je neopozivu ostavku na članstvo u SDS-u, čime je, poslije kraće pauze, nastavljen odliv istaknutog kadra iz najveće opozicione stranke u Srpskoj, piše Euroblic.
Dijana Grahovac (foto: prijedordanas.com) -
Dijana Grahovac (foto: prijedordanas.com)

Euroblic piše i da Grahovčeva nije navela razloge za ovakav potez, ali da se u SDS-u priča o najmanje dva moguća motiva.

Prema prvoj opciji, to je učinila kako bi pokušala da zadrži funkciju u Centralnoj banci BiH nakon promjene vlasti u Sarajevu.

Izvor Euroblica tvrdi da je Grahovčeva posredstvom bivšeg kadra SDS-a, sugrađanina iz Prijedora Borislava Bojića, kontaktirala DNS.

List podsjeća da je to partija u koju je nakon izlaska iz SDS-a prešao Bojić, trenutno zaposlen u Ministarstvu saobraćaja i veza Srpske na čijem je čelu ministar Neđo Trninić iz DNS-a.

Prema drugoj teoriji, navodi Euroblic, Grahovčeva je otišla zbog haotičnog stanja u prijedorskom Gradskom odboru SDS-a, gdje više nije u dobrim odnosima sa predsjednikom Milanom Tubinom, a navodno ni sa članom Predsjedništva SDS-a iz Prijedora Majom Dragojević Stojić.

Grahovčeva je bila dio članova SDS-a u Prijedoru koji su svojevremeno sazvali sjednicu skupštine gradske organizacije na kojoj su izglasali smjenu Tubina, ali vrh partije nije prihvatio razultate glasanja, te je imenovao Milana Miličevića i Nemanju Vasića da zajedno sa Tubinom rade na sređivanju stanja u odboru.

Tubin je za Euroblic potvrdio da je dobio dopis u kojem Grahovčeva navodi da zbog ličnih razloga više ne može da bude član SDS-a.

Odgovarajući na pitanje da li Grahovčeva prelazi u DNS, Tubin kaže da ne zna i da nije stigao da sa njom razgovara, ali da bi volio da ostane u redovima SDS-a.

Stojićeva je, odgovarajući na pitanje da li odlazak Grahovčeve ima veze sa njom, rekla da su odnosi potpuno narušeni.

- Stvorile su se struje, grupe, znate kako to funkcioniše. Međutim, lično nisam imala neke sukobe - rekla je Stojićeva.