latinica  ћирилица
13/12/2019 |  11:49 | Autor: RTRS

Nadležni u BiH da omoguće građanima da koriste most Ljubovija-Bratunac

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović apelovala je danas da nadležni u BiH što prije urade sve što je neophodno da bi most Ljubovija-Bratunac, koji je izgrađen prije dvije i po godine, mogli da koristi građani.
Zorana Mihajlović - Foto: TANЈUG
Zorana MihajlovićFoto: TANЈUG

Mihajlovićeva je podsjetila da je taj most izgradila Srbija, te da je Vlada Srbije našla novac i završila svoje obaveze, kao i Vlada Republike Srpske.

- Ostalo je na Upravi za indirektno oporezivanje BiH da završi svoj deo posla kako bismo imali još jedan granični prelaz. To još čekamo i zaista molba i ovako javno da se to što prije završi - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je prethodno sa zamjenikom ministra komunikacija i saobraćaja u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Sašom Dalipagićem potpisala Sporazum između Vlade Srbije i Saveta ministara u tehničkom mandatu o saradnji na realizaciji projekta auto-puta Beograd–Sarajevo.

Dalipagić je rekao da je za granične prelaze u BiH nadležna Uprava za indirektno oporezivanje, a ne Ministarstvo komunikacija i transporta.

- Počelo je formiranje nove vlasti i očekujem da će riješiti sva pitanja. Nije u redu da most stoji, a da ga ljudi ne mogu koristiti - rekao je Dalipagić.

Most, dužine 227 metara, koji spaja opštine Ljuboviju u Srbiji i Bratunac u Republici Srpskoj izgrađen je u maju 2017. godine, a gradnja je trajala od oktobra 2015. godine.