latinica  ћирилица
13/12/2019 |  14:54 ⇒ 17:36 | Autor: RTRS

Osmočlana porodica iz Šehovaca do kraja marta u novoj kući

U selu Šehovci kod Mrkonjić Grada, Kompanija Mladena Milanovića, MG Mind, gradi porodičnu kuću za osmočlanu porodicu Škrbić.

Radovi dobro napredjuju, kuća je dobila krov prije prvog snijega. Useljenje je planirano krajem marta. Vrijednost objekta je 50.000 KM.

Osmočlna porodica Rade i Dare Škrbić živi u trošnoj i neuslovnoj kući. Krov je oštećen i prokišnjava, pa se Škrbići raduju izgranji nove kuće u koju bi trebalo da usele krajem marta.

U Centru za socijalni rad ističu da je izgranja kuće za porodicu Škrbić od velikog značaja. Uz odraslih šest čalnova u lošim uslovima živi i dvoje djece.

Direktor Centra za socijalni rad ove opštine Dragan Plejić, nakon posjete mjestu izgradnje, rekao je da je riječ o porodici koja koristi usluge Centra, a živi u trošnoj i neuslovnoj kući koja prokišnjava.

- Izgradnja napreduje, kuća je prekrivena i useljenje je planirano za kraj marta. Objekat je blizu glavnog puta, što će olakšati život svih ukućana, među kojima je dvoje male djece - naveo je Plejić.

On je istakao da niko u porodici Škrbić nije zaposlen i uglavnom žive od stočarstva i poljoprivrede.

Plejić je zahvalio Milanoviću, podsjećajući da je ovo samo jedna od donacija koje je ovaj privrednik iz Mrkonjić Grada u cijelosti finansirao.