latinica  ћирилица
13/12/2019 |  16:11 ⇒ 17:01 | Autor: SRNA

Nešić potvrdio da je predložio Božovića

Potpredsjednik DNS-a Nenad Nešić potvrdio je da je predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji dostavio ime Mlađena Božovića, kandidata ove partije iz reda ostalih za poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice.
Nenad Nešić (foto: facebook.com/nenadnesic.dns) -
Nenad Nešić (foto: facebook.com/nenadnesic.dns)

- Ovaj prijedlog sam uputio, jer sam siguran da će Mlađen Božović dostojanstveno predstavljati Republiku Srpsku s obzirom na činjenicu da živi u Republici Srpskoj za razliku od "Italijana" Draška Aćimovića za kojeg niko ne zna ni gdje živi, ni gdje radi, ni kojoj nacionalnosti pripada - rekao je Nešić za Srnu.

On je pojasnio da je sve ovo uradio "u želji da Republiku Srpsku u Savjetu ministara predstavljaju istinske patriote i ljudi iz Srpske".

- Vodio sam se mišlju da je interes svih članova DNS-a i svih nas u Republici Srpskoj da imamo čovjeka kojim ćemo se ponositi. Sve što radim, radim u interesu Republike Srpske i DNS-a - poručio je Nešić, koji je jedini poslanik DNS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH.

On je naglasio da cijeni predsjednika stranke Marka Pavića i njegov rad, ali smatra da je ovaj put pogriješio.

- Ljudski je griješiti i pozivam ga da prizna grešku, povuče kandidaturu "Italijana" i podrži moj prijedlog, jer je Božović čovjek koji radi za Republiku Srpsku i njenu bolju budućnost - istakao je Nešić.

Povezane vijesti:

Mlađen Božović još jedan kandidat DNS-a za funkciju ministra