latinica  ћирилица
13/12/2019 |  18:15 ⇒ 19:59 | Autor: RTRS

Rogatica: Za vrtić "Bambi"156.000 KM

U Rogatici je danas svečano obilježen završetak rekonstrukcije i dogradnje zgrade Dječijeg vrtića "Bambi" , ukupne vrijednosti od 156.000 KM. Predsjednica Srpske izdvojila je 50.000, a ostatak je obezbijeđen iz donatorskih sredstava Vlade Srbije.

Od krova i izolacije do grijanja i namještaja - vrtić "Bambi" za 40. rođendan dobio je novo ruho. Uz potpunu rekonstrukciju dograđeno je i 70 kvadratnih metara novog prostora, što će u ogromnoj mjeri poboljšati uslove rada i boravka mališana u ovoj predškolskoj ustanovi, kapaciteta do 100 mjesta.

- U vrtiću se radi sa tri vrtićke grupe - jednu mješovitu jasličku grupu i dvije grupe, uzrasta od četiri do pet godina i jednu od pet do šest godina. Raspolažemo sa četiri radne sobe, dok je jedna prostorija organizovana kao spavaonica - rekla je Nataša Duvnjak, direktorka vrtića.

Ona je dodala da su renovirani mokri čvorovi, postavljen novi namještaj, nabavljene nove igračke, te da se nada da će djeca i njihovi roditelji prepoznati značaj projekta, a da će vaspitačima i ostalim zaposlenima biti olakšan rad.

Ukupna vrijednost radova je 156 hiljada maraka. Pedeset hiljada obezbijedila je predsjednica Srpske koja uvijek ističe da je ulaganje u mlade ulaganje u budućnost Republike.

- Opredjeljenje predsjednice Srpske je da zajedno i u partnerstvu s lokalnim zajednicama učini sve kako bi našim budućim generacijama obezbijedili bolju budućnost - istakla je izaslanik predsjednika Republike Srpske Nataša Sjerić.

Milorad Јagodičć, načelnik opštine Rogatica, izjavio je da je Vlada Srbije za ovu opštinu odobrila 200 hiljada evra sredstava od kojih su 100 hiljada usmjerili za ovaj objekat.

Mališani vrtića "Bambi" partneri su predsjednice Srpske u ovogodišnjoj velikoj humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima".