X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
14/12/2019 |  07:58 ⇒ 07:58 | Izvor: RTS

Frančeska Skjavone pobijedila kancer (VIDEO)

Nekadašnja italijanska teniserka Frančeska Skjavone otkrila je da je uspjela da se izleči od kancera. Skjavone se pratiocima obratila na društvenim mrežama i saopštila razlog zbog kojeg se nije pojavljivala u javnosti u posljednje vrijeme.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

Ona je u video izjavi rekla da se povukla iz javnog života kako bi se borila sa opakom bolešću, koju je srećom uspjela da pobjedi.

- Poslije odsustva 7-8 mjeseci sa društvenih mreža, ali i života uopšte, želim nešto da vam saopštim. Otkriću vam šta mi se dešavalo u posljednjih sedam mjeseci - počela je priču Skjavone.

- Dijagnostikovali su mi maligni tumor. Bila je to najteža borba koju sam vodila i najbolja stvar je da sam uspjela da pobijedim. I dalje dišem. Kad su mi to saopštili prije nekoliko dana, htjela sam da eksplodiram od sreće. Spremna sam za projekte koje sam imala, ali nisam uspjela da ih ostvarim. Vidimo se ponovo uskoro! - istakla je 39-godišnjakinja.

Skjavone je 2010. godine osvojila Rolan Garos i postala prva Italijanka koja je došla do grend slem trofeja, osvojila je još sedam titula i najbolji plasman joj je četvrto mjesto u singlu, a osmo u dublu.

Penzionisala se 2018. godine, poslije čega je jedan peiod bila trener Karoline Voznijacki.