latinica  ћирилица
14/12/2019 |  12:56 ⇒ 12:58 | Autor: SRNA

Haradinaj: Izgubio sam izbore zbog Srbije

Odlazeći premijer samoprozvanog Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je na vanrednim parlamentarnim izborima izgubio glasove zbog Srbije.

- Takođe, ja sam izgubio glasove zbog Srbije, jer postoji mogućnost da se utiče kroz meke sile, određenih interesa, u vrijeme kad sam uveo taksu Srbiji - rekao je Haradinaj na prištinskoj televiziji T7.

On je istakao da je zahvalan što je na posljednjim izborima dobio 100.000 glasova, uprkos činjenici da se, kako je naveo, usprotivio Americi, Federiki Mogerini i ukidanju taksi na robu iz Srbije.

- Oslobodio sam Kosovo od onih koji su pokušali da ucjenjuju i mene i druge i Kosovo - rekao je Haradinaj.

O učešću Aljbina Kurtija, koji bi trebalo da postane novi premijer u Prištini, na međunarodnoj konferenciji na kojoj je Srbiju predstavljao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, Haradinaj je rekao da Kurti, kao budući premijer, nije morao da sjedi sa Đurićem.

Haradinaj smatra da bi, kada je Đurić tu, trebalo poslati nekog zvaničnika stranke za tehnička pitanja, a da premijer ili mandatar idu ako je na zvaničnoj konferenciji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ili premijerka Srbije Ana Brnabić.