X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
14/12/2019 |  15:51 ⇒ 16:36 | Izvor: Agencije

Lista najpopularnijih turističkih destinacija u 2019. godini (FOTO)

Gugl je ove nedjelje objavio rezultate "Year in Search 2019", koji su pokazali turistička odredišta koja su doživjela najveći porast kada su u pitanju pretraživanja od početka ove godine sve do sada.
Najljepša plaža na svijetu (Foto: Thinkstock) -
Najljepša plaža na svijetu (Foto: Thinkstock)

Kreatori ovog spiska su naglasili da ovaj popis pokazuje šta je u trendu na Guglu, a ti podaci nisu nužno podudarni s onim što je najpopularnije u realnom svijetu i u ponudi turističkih agencija.

Ovom listom se otkrivaju, kako je naglašeno, mjesta na koja su ljudi otišli ili su jednostavno željeli da odu u 2019. godini više nego prethodnih godina.

MALDIVI

Samo jedna fotografija Maldiva lako objašnjava njihovu popularnost. Maldivi su poznati po hotelima na ostrvu, prozirnim tirkiznim vodama i netaknutim koralnim grebenima.

Turističke agencije ističu da ne trebate ići na Maldive kako biste istraživali, već prijatno boravili i odmorali se pa je izbor hotela najvažnija odluka na ovom putovanju.

ЈAPAN

Svijet je naprosto fasciniran Јapanom. Svjetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija izvijestila je da je od septembra 2019. godine Јapan zabilježio drugi najveći porast međunarodnih prihoda od turizma, odmah nakon Australije.

Tokio (Foto: Thinkstock)

BORA BORA

Počevši od 2000-ih, turistički dolasci u ovaj dragulj Francuske polinezije počeli su da se drastično smanjuju. Čak je 2009. godine Club Med Bora Bora zatvorio svoja vrata. Ipak, situacija se popravlja...

Bora Bora je dom kristalne lagune te je dobro mjesto za plivanje s blagonaklonim morskim psima, ražama, pa čak i kitovima. Ronjenje je takođe jedna od većih atrakcija u ovom tropskom raju.

Bora Bora (foto:booking.com)

LAS VEGAS

Na svijetu postoje dvije vrste ljudi - oni koji vole Las Vegas i oni koji ga ne vole. Istorija ovog grada ovjekovječena je u mafijaškim filmovima Martina Skorsezea i sada klasičnim komedijama. Životni sjaj, glamur i poroci dolaze u jednom paketu ako se odlučite na posjetu Las Vegasu.

Las Vegas (Foto: visitlasvegas.com)

MEKSIKO

Meksiko je najpopularnije međunarodno odredište za mnoge Amerikance i to već dugi niz godina. Zbog toga ne treba da čudi da je u ovom dijelu svijeta ključno pitanje bilo: Šta spakovati za Kankun?

Kankun (Foto: Wikipedia)

Drugu polovinu liste najtraženijih deset lokacija prema podacima Gugla čine Aljaska, Nju Orleans, Kalifornija i Njujork, dok je Kostarika zauzela 10. mjesto.