latinica  ћирилица
14/12/2019 |  17:28 ⇒ 17:33 | Autor: RTS

Srpska glumica kao Elza, u trci za Oskara (FOTO/VIDEO)

Uoči dodjele Oskara, srpska glumica Јelena Gavrilović ponovo je uvrštena među najbolje glasove za lik Elze, ovoga puta u drugom dijelu hit animiranog filma "Zaleđeno kraljevstvo 2". Ovo predstavlja veliki uspjeh za Srbiju i srpsku sinhronizaciju.
Elza - Foto: Screenshot
ElzaFoto: Screenshot

Pjesma iz animiranog filma "Ledeno kraljevstvo 2" je nominovana i za Zlatni globus, a Dizni je uvrstio Јelenu u izbor najboljih glasova na više jezika i objavio zajednički spot na svom zvaničnom Јutjub kanalu.

"Zaleđeno kraljevstvo 2" je ovog puta sinhronizovan na 47 jezika, a Јelena se po drugi put našla među najboljim sinhronizacijama. I prvi put, prije šest godina, je takođe uvrštena među najbolje glasove Elze u svijetu.

- Velika je čast što su me uvrstili među najbolje glasove sinhronizacije. Širom svijeta lik Elze tumače značajna imena, tako da mi ovo priznanje veoma znači. Ovo je i veliki uspjeh za našu sinhronizaciju i potvrda da se kod nas kvalitetno radi na filmu - ističe ona.

Ovaj film je zaključno sa subotom, 14. decembrom, u Srbiji pogledalo 150.000 gledalaca. Animirani film "Zaleđeno kraljevstvo 2" približava se milijardi dolara prihoda širom svijeta i odgovara na pitanje zašto je Elza rođena sa čarobnim moćima.