latinica  ћирилица
14/12/2019 |  21:12 ⇒ 21:55 | Autor: RTS

Šabac dočekuje trku Beograd-Banjaluka

Lijepe vijesti za srpski i balkanski biciklizam dolaze iz Šapca, grada koji će konačno, poslije 13 godina, dočekati karavan jedne od najprestižnijih trka u ovom dijelu svijeta, čuvene trke Beograd-Banjaluka i to kao etapno mjesto.
Šabac - biciklizam - Foto: RTS
Šabac - biciklizamFoto: RTS

U 13 godina dugoj istoriji tradicionalne međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka, Šabac je oduvijek bio grad kroz koji su biciklisti prolazili na trasi od prestonice Srbije do Banjaluke, međutim prvi put u istoriji trke, Šabac će naredne godine dočekati karavan sa više od 400 učesnika iz 30 svjetskih zemalja kao etapno mjesto.

Zahvaljujući predanom radu direktora trke Vladimira Kuvalje i idejnog tvorca trke Beograd-Banjaluka Tihomira Kuvalje, ali i odličnim odnosima koji su u prethodnim godinama održavani na relaciji organizatora trke sa Šapčanima, na obostrano zadovoljstvo, Šabac će se 2020. godine uključiti u organizaciju međunarodne biciklističke trke koja pomjera granice u organizacionom i sportskom smislu na ovim prostorima.

Ne treba zaboraviti i da je jedan od najboljih biciklista Srbije svih vremena, Saša Gajičić rođeni Šapčanin.

Naredno, 14. izdanje trke Beograd-Banjaluka voziće se tradicionalno u aprilu naredne godine.

Biće to svojevrsni biciklistički spektakl, s obzorom na to da je sa dosadašnja dva dana, ove godine trka prvi put vožena četiri dana, te su se tokom četiri etape na drumovima Srbije i Republike Srpske nadmetali neki od najboljih biciklista i ekipa iz cijeloga svijeta.

Organizatori ističu i da će naredna trka, zahvaljujući upravo uključivanju Šapca u zvaničan kalendar trke Beograd-Banjaluka, biti na još višem nivou, jer Šabac je grad sporta, grad evropskih i svjetskih šampiona i grad biciklizma.

Prema preliminarnim dogovorima, Šabac bi trebalo da bude domaćin etape već prvog takmičarskog dana, a direktor prestižne trke Beograd-Banjaluka, Vladimir Kuvalja, uskoro će sa čelnicima Šapca objaviti i više detalja oko same otganizacije i promotivnih planova koji će se sprovoditi u djelo mjesecima uoči trke Beograd-Banjaluka.

Organizatori su uvjereni da će opravdati ukazano povjerenje ovog grada i nadaju se da će od naredne, 2020. godine, Šabac biti stalno etapno mjesto na ruti ove prestižne biciklističke trke.