latinica  ћирилица
15/12/2019 |  13:40 ⇒ 20:11 | Autor: SRNA

Vučić: Razumjeli smo poruke Haradinaja i Kurtija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Beograd razumio izjave Ramuša Haradinaja da je teroristička Oslobodilačka vojska Kosova protjerala srpsku vojsku sa Kosmeta, kao i Aljbina Kurtija da neće dati teritoriju Srbiji kao utjehu za izgubljeno Kosovo.
Aleksandar Vučić - Foto: RTS
Aleksandar VučićFoto: RTS

- To su ozbiljni ljudi i ozbiljne poruke, razumjeli smo ih i shvatili. Oni znaju šta su interesi njihovog naroda, a mi znamo naše, za nas je vrhovni interes mir i očuvanje mira - rekao je Vučić novinarima.

On je rekao da Albanci misle da su mnogo jaki, a da su Srbi slabi, te dodao da je bolje da Srbi budu odgovorni i ozbiljni, jer znaju šta su njihovi nacionalni i državni interesi.

- Da ih vrijeđam, ne pada mi na pamet. Naš posao je da sačuvamo mir i pomognemo našem narodu da opstane, da bude manje presuda za verbalne delikte, bolje da mene sude, a ne našem narodu. Mene uvijek brinu djela, a ne riječi - rekao je Vučić.

On je istakao da je mir uslov da bi Srbija mogla da gradi i napreduje, da sačuva djecu da ne odlaze u inostranstvo, da ih vraća iz inostranstva.

- Imamo primjere kompanija koje su vratile po 50 momaka i djevojaka u IT sektor iz inostranstva, ali to mora da bude masovnije, da radimo na daljem povećanju naše ekonomije, rastu plata, socijalnih davanja, pružanju njege - rekao je Vučić.