latinica  ћирилица
15/12/2019 |  14:32 ⇒ 14:40 | Autor: RTS

Rukometašice Holandije nadigrale Španiju u finalu SP (FOTO)

Rukometašice Holandije savladale su Španiju sa 30:29 u finalu Svjetskog prvenstva u Јapanu.
Rukometašice Norveške (@ihf_info) - Foto: Twitter
Rukometašice Norveške (@ihf_info)Foto: Twitter

U izuzetno dramatičnoj završnici meča Holanđanke su iz sedmerca postigle gol odluke za osvajanje zlatne medalje.

Španjolke su vrlo samouvjereno ušle u meč i odmah povele, ali su Holanđanke u finišu prvog poluvremena uspjele da načine preokret i na odmor odu sa tri gola prednosti.

U nastavku Holanđanke nastavljaju u istom ritmu. Odbarane obje selekcije odlično igraju pa na početku drugog poluvremena nije bilo pogodaka uprkos nekoliko napada na obje strane. Holanđanke su uspjele da održe razliku od tri gola do samog finiša meča kada rukometašice Španije izjednačavaju na samo dva minuta do kraja meča.

Posljednji napad Holanđanke ne iskorištavaju i rukometašice Španije su imale još 10 sekundi šansu za osvajanje zlata. Ni one nisu uspjele, čak su zaradile i isključenje a dosuđen je i sedmerac za Holanđanke zbog namjernog prekršaja. Pogodak u tom sedmercu Holanđankama donosi zlatnu medalju i titulu prvakinja svijeta.

U ranije odigranoj utakmici za bronzanu medalju reprezentativke Rusije su savladale Norvešku sa 33:28.

Ako je za utehu srpskim rukometašicama koje su izborile plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre, pokazalo se da su u svojoj A grupi poražene od četvrto plasiranog tima i od aktuelnih šampionki svijeta.