latinica  ћирилица
16/12/2019 |  08:32 | Autor: Večernje novosti

U Nionu danas žrijeb za osminu finala Lige šampiona

U Nionu danas, tačno u podne, počinje žrijeb za osminu finala Lige šampiona, a sat vremena kasnije zavrteće se kuglice u šesnaestini finala Lige Evrope, meću kojima, nažalost neće biti ni Zvezde ni Partizana.
Izvlačenje parova Lige šampiona (foto: Twitter  ‏@ChampionsLeague) -
Izvlačenje parova Lige šampiona (foto: Twitter ‏@ChampionsLeague)

Pravila su jasna, pobjednici grupa u Ligi šampiona biće povlašćeni prilikom žrijeba, jer ne mogu međusobno da se sastanu, a i revanše će igrati kod kuće. Prema propozicijama, nisu mogući susreti ekipa koje su bile zajedno u grupi, kao i onih iz iste zemlje. Prvi mečevi su 18, 19, 25. i 26. februara, a drugi 10, 11, 17. i 18. marta.

Kao što se zna, specifično je što su meću 16 najboljih plasirali samo klubovi iz pet najjačih zemalja, Engleske, Španije (po četiri), Njemačke, Italije (po tri) i Francuske (dva). Iz drugog ćupa najveća prijetnja je Real, a niko se neće usrećiti ni ukoliko dobije Totenhem, Atletiko ili Čelsi.

U prvom šeširu su: PSŽ, Bajern, M. siti, Јuventus, Liverpul, Barselona, Lajpcig i Valensija. Drugi šešir čine: Real, Totenhem, Atalanta, Atletiko, Napoli, Borusija D., Lion i Čelsi.

Zanimljive su i prognoze za novog šampiona Evrope, kladionice daju najveće šanse Mančester sitiju. "Vilijem Hil" je Gvardiolin tim stavio na vrh favorita sa kvotom 3,75, drugi je branilac titule Liverpul (5), slede Barsa (7), PSŽ (8), Bajern (9) i Јuve (13).

Da su Crvena zvezda ili Partizan imali malo više sreće i prošli dalje, današnji žrijeb šesnaestine finala Lige Evrope od 13 časova bi bio sportski događaj dana. U drugom po jačini takmičenju povlašćeni su: Sevilja, Malme, Bazel, LASK, Seltik, Arsenal, Porto, Espanjol, Gent, Basahšehir, Braga, Mančester j., Ajaks, Salcburg, Inter i Benfika.

Nepovlašćeni: APOEL, Kopenhagen, Hetafe, Sporting, Kluž, Ajntraht, Rendžers, Ludogorec, Volfsburg, Roma, Vulvsi, Alkmar, Leverkuzen, Šahtjor, Olimpijakos i Briž.

Mečevi su 20. i 27. februara.