latinica  ћирилица
16/12/2019 |  08:49 ⇒ 08:50 | Autor: SRNA

Potvrđivanje ministara i zamjenika ministara 23. decembra

Predsjedavajući Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara Staša Košarac izrazio je očekivanje da će Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na sjednici 23. decembra potvrditi imenovanje novih ministara i njihovih zamjenika u Savjetu ministara.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

- Očekujemo da u ovoj sedmici SDA, SBB i DF dostave imena kandidata za ministre i zamjenike ministara predsjedavajućem Zoranu Tegeltiji i da će nakon završnih provjera biti stvoreni uslovi da sjednica tog dana bude održana, te da bude potvrđen novi saziv Savjeta ministara - izjavio je Košarac za Dnevni avaz.

Kao kandidat SNSD-a za ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Košarac istakao da je optimista da će novi saziv Savjeta ministara moći da nadoknadi izgubljeno vrijeme i postigne određene rezultate.

- Očekujem da ćemo na osnovu programa Savjeta ministara, koji ćemo utvrditi zajednički, biti vrlo konkretni i da ćemo nadoknaditi nepotrebno izgubljenu godinu. Smatram da ćemo ubrzati put ka EU i da ćemo na temelju komunikacije koju budemo imali u zemlji i sa međunarodnim predstavnicima u BiH definisati naše kretanje - rekao je Košarac.

On je dodao da je "optimista da se može uraditi jako dobar posao u interesu svih građana BiH".

Aktuelni predsjedavajući Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH izrazio je očekivanje da će taj dom i Dom naroda, koji će zasjedati ove sedmice, uspostaviti zajedničke komisije oba doma, kao i da će biti konstituisane delegacije BiH pri međunarodnim asocijacijama.