X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
16/12/2019 |  10:43 ⇒ 10:49 | Izvor: ATV

Po Škori Srpska ne bi ni postojala, Govedarica ocijenio da vodi dobru kampanju

Kandidat za predsjednika Hrvatske, Miroslav Škoro, iskopirao je predizborni slogan prošlogodišnjih izbornih gubitnika iz Republike Srpske, SDS-a.
Miroslav Škoro - Foto: arhiv
Miroslav ŠkoroFoto: arhiv

Na pitanje novinara Dnevnik.hr, da li je znao da se slogan sličan njegovom ("Vratimo Hrvatsku narodu") koristio i u Republici Srpskoj, Škoro nije odgovorio, već je izignorisao pitanje.

Ni iz njegovog štaba nisu željeli odgovoriti ko im je osmislio slogan, niti koliko su ga platili. Poručuju glavni je slogan "Sad il' nikad".

Iz Škorinog štaba poručili: Da je pravde, Srpska ne bi ni postojala

- Ne pratimo političke kampanje u Republici Srpskoj jer za nas, da je pravde, ta tvorevina koja je istrijebila Hrvate s tog teritorija i dan danas sprječava njihov povratak, ne bi ni postojala - dodali su iz Škorinog štaba.

Umjesto da osudi ovakve poruke iz koje dolaze iz Škorinog štaba, potpredsjednik Srpske demokratske stanke, Vukota Govedarica, ocijenio je kako "gospodin Škoro očigledno vodi jednu vrlo ozbiljnu kampanju".

- Pretpostavljam da je kontekst vrlo sličan kao što je kod nas u Republici Srpskoj i BiH i da gospodin Škoro očigledno vodi jednu vrlo ozbiljnu kampanju, u ovom slučaju protiv onih koji vladaju u Hrvatskoj - izjavio je Govedarica.