latinica  ћирилица
16/12/2019 |  11:25 ⇒ 15:09 | Autor: RTRS

Bijeljina: Otvoren Sajam domaćih proizvoda (FOTO)

Sajam domaćih proizvoda "Naše je bolje", na kojem učestvuje više od 90 izlagača iz cijele Republike Srpske, otvorila je danas u Etno-selu "Stanišići" u Bijeljini predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Sajmu, je pored predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, prisustvovala i ministarka trgovine i turizma Suzana Gašić.

Foto: RTRS

Cvijanovićeva je poručila da je namjera ovakvih manifestacija jačanje svijesti građana da je domaći proizvod najbolji.

- Moramo da nađemo način da svoje proizvode ispromovišemo, ali i da širimo svijest koliko je važno za naš privredni ambijent, a i za naše zdravlje da koristimo ono što je proizvedeno kod nas uz sve potrebne kontrole i standarde -naglasila je Cvijanovićeva.

Foto: RTRS

Ona je istakla da je ovaj sajam uspješan jer predstavlja način da se uspostavi bolji poslovni ambijent, dobra saradnja među privrednicima i svi zajedno da promovišu ekonomski patriotizam.

- Broj izlagača, kojih je više od 90, pokazuje da postoji interes. Veoma je važno da se od sajma do sajma javlja sve veći broj ljudi koji žele da predstave svoje proizvode - napomenula je predsjednica.

Foto: RTRS

Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić istakla je da je namjera bila da se skupi što veći broj privrednika.

- U tome smo uspjeli. Možemo da vidimo veliki broj izlagača iz raznih oblasti naše privrede, a svi smo tu da bismo podržali rad privrednika i razvoj naše privrede. Resorno ministarstvo uvijek je bilo i biće tu za privrednike kako bismo zajedničkim snagama rasli i razvijali privredu, da otvaramo radna mjesta i stvaramo što bolji ambijent za život u Republici Srpskoj - rekla je Gašićeva.

Foto: RTRS

Organizator Sajma je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske koji i sprovodi ikampanju "Naše je bolje", u cilju promocije domaćih proizvoda i jačanja privrednih aktivnosti u Srpskoj.

Foto: RTRS

U proteklom periodu su širom Republike Srpske održane konferencije posvećene brendiranju domaćih proizvoda, realizovane aktivnosti na promociji domaćih brendova i objavljeno osam brojeva biltena "Najbolje iz Srpske" u kojima su predstavljena najuspješnija preduzeća u Republici Srpskoj.

U proteklom periodu su širom Republike Srpske održane konferencije posvećene brendiranju domaćih proizvoda, i realizovane aktivnosti na promociji domaćih brendova.

Foto: RTRS

Povezane vijesti:

Cvijanovićevoj zahvalnice Saveza opština i gradova i KK Feniks