latinica  ћирилица
16/12/2019 |  12:03 ⇒ 19:32 | Autor: RTRS

Cvijanović: Proslava Dana Republike 9. januara (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je zlonamjernim pisanja pojedinih medija da će Dan Republike biti obilježen 27. decembra, a ne 9. januara.
Dan Republike - Foto: RTRS
Dan RepublikeFoto: RTRS

Na pitanje da prokomentariše tvrdnje pojedinih medija da će proslava Dana Republike biti održana 27. decembra, a ne 9. januara, Cvijanovićeva je rekla da je to zlonamjerna spekulacija.

- Neko je sebi dao za pravo da zada temu da bi mogao da manipuliše, jer nema o čemu drugom da piše - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da će Dan Republike biti obilježen 9. januara 2020. godine isto kao i ranije.

- Da su ti mediji željeli da se informišu, a potom da informišu i svoje čitaoce, onda bi se prvo informisali kod organizatora događaja i dobili cijeli program i vidjeli da to nije tačno - rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednica Srpske je naglasila da će Dan Republike biti obilježen pod sloganom "Za sva vremena" i da će protokol biti isti kao i do sada.

Ona je podsjetila da se prijemi organizuju 27. i 28. decembra, da potom slijedi niz događaja 8. januara, a centralni događaj je 9. januara kada će biti održani svečana akademija i defile.

- Nakon toga, nastavak obilježavanja Dana Republike je 10. januara u Brčko distriktu, s tim što ove godine uvodimo i događaj koji se odnosi na Istočno Sarajevo - pojasnila je Cvijanovićeva.