latinica  ћирилица
16/12/2019 |  12:45 ⇒ 13:30 | Autor: SRNA

Cvijanović: Ima prostora za unapređenje mnogih subjekata u javnom sektoru (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Bijeljini da je zadovoljna što je Srpska finansijski stabilna i što može da izvršava svoje obaveze, ali je istakla i da postoji još mnogo prostora za unapređenje rada mnogih subjekata u javnom sektoru.
Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Željka CvijanovićFoto: SRNA

Cvijanovićeva je istakla da će na današnjem sastanku sa direktorima javnih ustanova, preduzeća i fondova sa sjedištem u Bijeljini razgovarati o situaciji u tim preduzećima, sagledati planove za period koji dolazi i šta mogu institucije da urade zajedno sa njima u narednom periodu.

- Mi radimo i polako otklanjamo nedostatke koje smo imali - rekla je Cvijanovićeva nakon otvaranja sajma domaćih proizvoda "Naše je bolje".

Ona je naglasila da je veoma važno da svi subjekti u javnom sektoru moraju zajednički da rade, a ne samostalno, izolovano i bez kontakta sa Vladom i lokalnim zajednicama, te da ostvaruju prioritetne ciljeve - a to su jača i bolja Republika, odnosno jači subjekti i odgovorne institucije i ustanove.

Cvijanovićeva je dodala da i jeste i nije zadovoljna radom javnih ustavnova, preduzeća i fondova jer uvijek postoji prostor za poboljšanja.

- S obzirom na to kako su teška vremena iza nas i kako smo morali da se snalazimo, jako sam zadovoljna, a sa druge strane postoje ogromni resursi sa kojima se upravlja u okviru javne sfere - zaključila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da očekuje bolje rezultate i kada je riječ o preduzećima Šume i Elektroprivreda, jer može bolje i zato je i važna saradnja.