latinica  ћирилица
16/12/2019 |  13:47 ⇒ 15:53 | Autor: SRNA

Deset godina pomaganja djeci kroz akciju "S ljubavlju hrabrim srcima" (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Bijeljini da se putem humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" već deset godina pomažu različita udruženja i djeca koja imaju određene zdravstvene probleme.
S ljubavlju hrabrim srcima - Foto: RTRS
S ljubavlju hrabrim srcimaFoto: RTRS

- Kao rezultat te akcije izgradili smo određene objekte poput Roditeljske kuće, a ove godine pravimo dnevne centre u Trebinju i Banjaluci, na zahtjev određenih udruženja kako bi mogli da obezbijede adekvatan boravak djeci sa poteškoćama u razvoju dok njihovi roditelji završavaju određene obaveze. Za to vrijeme djeca su na sigurnom, dobijaju adekvatnu pomoć, druženje i socijalizaciju - rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je dodala da i centri za socijalni rad, Dom za nezbrinutu djecu "Rada Vranješević", zajedno sa lokalnim zajednicama i republičkim institucijama nastoje da na svaki mogući način stvore pretpostavke i uslove da raniji štićenici domova, sada punoljetni ljudi, mogu da organizuju svoj život, da se pronađu određeni poslovi i da im se obezbijedi adekvatan smještaj dok oni ne stanu na svoje noge.

- A, kada su u pitanju punoljetna lica iz kategorije sa poteškoćama u razvoju koja nemaju određenu samostalnost, to su pitanja koja se regulišu zakonima, čije odredbe nastojimo da mijenjamo i poboljšavamo, da odgovore svrsi i da kao društvo pokažemo da smo u stanju da vodimo računa i o njima - rekla je Cvijanovićeva.