latinica  ћирилица
16/12/2019 |  14:02 | Autor: SRNA

Na graničnim prelazima uhapšeno šest osoba

Službenici Јedinice granične policije Orašje uhapsili su državljanina BiH čiji su inicijali H.K. /36/ za koje je utvrđeno da ga potražuje Policija Brčko distrikta zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.
Granična policija (Foto: Granična policija BiH) -
Granična policija (Foto: Granična policija BiH)

U saopštenju iz Granične policije navodi se da je ovo lice uhapšeno juče, a isti dan su službenici Granične policije Orašje uhapsili i M.H. /34/ za koje je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Tuzli radi izdržavanja kazne zatvora.

Na prelazu Brod pri izlasku iz BiH u subotu, 14. decembra, uhapšeno je lice M.H. /33/ nakon što je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Sarajevu radi izdržavanja kazne zatvora.

Ovaj državljanin Njemačke je predat službenicima Sudske policije Odžak.

Službenici Јedinice granične policije Zvornik istog dana, na izlasku iz BiH, na prelazu Šepak uhapsili su lice D.T. /39/ za koje je utvrđeno da je za njim Policija Brčko distrikta raspisala potragu zbog krivičnog djela nasilje u porodici, a da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i teške krađe.

Ovo lice je predato službenicima Sudske policije Brčko distrikta.

Istog dana, službenici Granične policije su na ulasku u BiH na prelazu Skelani uhasili lice M.S. /73/ jer ga potražuje Osnovni sud u Srebrenici radi izdržavanja kazne zatvora.

Ovaj državljanin BiH i Srbije predat je službenicima Sudske policije Bijeljina.

Službenici Јedinice granične policije Gradiška su u petak, 13. decembra, na izlasku iz BiH na prelazu Gradiška uhapsili lice M.P. /23/ jer je provjerama ustavljeno da ovog državljanina BiH i Slovenije potražuje Osnovni sud u Banjaluci zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti.

Lice M.P. predato je službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka.