latinica  ћирилица
16/12/2019 |  15:33 ⇒ 17:37 | Autor: sputniknews.com

Misterija na Gugl mapi: Gigantska struktura ponovo uočena na Antarktiku (VIDEO)

Ogromna misteriozna rupa na udaljenom ostrvu na Antarktiku ponovo je primjećena na Gugl mapama, što je pokrenulo velike rasprave, a ljubitelji teorija zavjere dobili su novu temu za razmišljanje.
Misteriozna rupa na Antarktiku (foto: google.com/maps) -
Misteriozna rupa na Antarktiku (foto: google.com/maps)

Na kanalu "thirdphaseofmoon" na Јutjubu objavljen je video-snimak na kom se vidi struktura koja izgleda kao džinovska pećina. Dva detalja su posebno zanimljiva posejtiocima kanala: porijeklo rupe i njena impresivna veličina. Rupa je duboka čak 83 metra, a široka 73 metra!

Oni smatraju da bi u ovu pećinu potencijalno moglo da stane "na stotine, ako ne i na hiljade ljudi".

- Neobična struktura koja vodi do ulaza liči na stepenište. To je dovoljno veliko da svemirske letjelice, ili čak sredstva  vojske mogu da pristupe ovom ulazu - rekao je Bret Kazins, osnivač tog kanala na najpopularnijoj video-platformi.

Posjetioci kanala još dodaju da bi džinovska struktura mogla biti skrovište za vladin projekat koji je skriven od javnosti, odnosno tajna baza američke vojske.

Inače, koristeći Gugl mapu, Blejk i Bret Kazins objavili su 2007. godine snimak na kome se takođe vidi zagonetna rupa, koja je nekoliko mjeseci kasnije nestala.