latinica  ћирилица
16/12/2019 |  15:39 ⇒ 15:54 | Autor: SRNA

Dobri odnosi sa Sankt Peterburgom rezultirali obimnom saradnjom

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da su dobri odnosi Srpske i Banjaluke sa Sankt Peterburgom rezultirali uspješnom saradnjom u medicini, kulturi i drugim oblastima od koje korist imaju građani.
Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Nedeljko ČubrilovićFoto: SRNA

Čubrilović je istakao da je tokom posjete Sankt Peterburgu razgovarao sa predsjednikom ruskog Savjeta Federacije Valentinom Matvijenko, predsjednikom Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga Vjačeslavom Makarovom i delegatima koji se bave međuparlamentarnom saradnjom kako bi vidjeli efekte dosadašnjih sastanaka.

- Nije dovoljno samo da se sastaju dva predsjednika parlamenta. Mnogo je važnije da su ljekari iz Sankt Peterburga sa banjalučkim ljekarima ovdje obavili nekoliko složenih operacija ili što u oblasti kulture postoji direktna saradnja ustanova. Država stvara okvir za saradnju čiji efekti treba da budu korisni za građane - rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, na obilježavanju 25 godina rada Parlamenta Sankt Peterburga ukazana mu je velika čast jer se obratio u ime petnaestak inostranih delegacija.

- Domaćin je tražio da se obratim u ime svih inostranih delegacija. Poštujući dosadašnje odnose Sankt Peterburga sa Republikom Srpskom i Banjalukom, oni su nam ukazali tu čast - naglasio je Čubrilović.