latinica  ћирилица
16/12/2019 |  15:52 ⇒ 17:46 | Autor: RTRS

Ribnik: Održan "Nikoljdanski festival dječijeg osmijeha"

U Ribniku je održan tradicionalni "Nikoljdanski festival dječijeg osmijeha". Za oko 500 mališana uzrasta do 11 godina iz ove opštine organizovan je prigodan zabavni program i podijeljeni paketići.

Dječija graja odjekivala je Sportskom dvoranom u Previji. Uz recitacije i ples, mališane je zabavljao popularni Fazonko, a u programu su učestvovali i učenici osnovnih škola.

- Idemo na ritmičku sekciju, i predstavili smo se kaubojskim plesom - rekao je Krstan Đuragić, učenik petog razreda Osnovne škole "Desanka Maksimović" iz Ribnika.

Poseban dio programa bila je dodjela nikoljdanskih paketića svim mališanima.

Organizator šestog Nikoljdanskog festivala je Kulturno-sportski centar Ribnik.

- Nikoljdanski festival je jedna od mnogobrojnih manifestacija koje organizuje Kulturno-sportski centar Ribnik. Mogu reći da je ovo jedna od manifestacija na koju smo najponosniji. Danas je ovdje bilo oko 500 djece - izjavila je direktorka Јavne ustanove Kulturno-sportski centar Ribnik Svjetlana Elez.

Festival je podržala i opština Ribnik koja je obezbijedila novac za kupovinu paketića.

- On ima značaj da se okupljamo, da se vidi da nas ima ovdje i da činimo sve što je u našoj moći kao ozbiljna i odgovorna vlast da ova djeca ostanu ovdje da žive, i da nas svake godine bude sve više, a da ne razmišljamo samo o odlasku sa ovih prostora - izjavio je načelnik opštine Ribnik Nebojša Karać.

Cilj je zadržati mlade, a jedan od načina su i olakšice u školovanju. Ova opština donijela je odluku o stipendiranju svih studenata, ali i talentovanih učenika, učenika iz višečlanih porodica, a stipendiju dobijaju i đaci bez oba roditelja. Obezbijeđen je besplatan prevoz za sve učenike srednjih škola, a opština finansira i dio prevoza učenika osnovnih škola koji su do sada plaćali roditelji.