latinica  ћирилица
16/12/2019 |  17:25 ⇒ 17:34 | Autor: SRNA

Trivić - Kićović: Јačati saradnju razmjenom stručnih iskustava u obrazovanju

Izuzetno je važno jačanje saradnje Republike Srpske i Srbije razmjenom stručnih iskustava u obrazovanju, ali i povezivanjem nastavnika i učenika, konstatovali su danas u Banjaluci ministarka prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić i državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Dušan Kićović.
Natalija Trivić i Dušan Kićović - Foto: RTRS
Natalija Trivić i Dušan KićovićFoto: RTRS

Na sastanku je istaknuto da današnje potpisivanje Povelje o saradnji i bratimljenju Osnovne škole /OŠ/ "Branko Radičević" iz Banjaluke i OŠ "Nikola Tesla" iz Vinče, opština Grocka, predstavlja važan korak u jačanju bratskog odnosa, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Trivićeva je navela da je pri kraju usaglašavanje programskih sadržaja za nacionalne predmete s ciljem očuvanja jezika, pisma i nacionalnog identiteta.

Kićović je ocijenio da će iskustva Srbije u reformskim procesima u oblasti obrazovanja biti od velike pomoći Srpskoj u predstojećim aktivnostima na unapređenju obrazovnog sistema.

Razgovarano je i o saradnji u oblasti udžbeničke politike, obuke nastavnika i podrške talentovanim učenicima.

U skladu sa Memorandumom o razumijevanju između Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, ova dva ministarstva ostvaruju izuzetnu saradnju u oblasti obrazovanja.