latinica  ћирилица
16/12/2019 |  19:21 ⇒ 17/12/2019 | 09:58 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva otvorila Sajam domaćih proizvoda "Naše je bolje" (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović u Bijeljini je otvorila Sajam domaćih proizvoda "Naše je bolje". Proizvode je predstavilo 90 izlagača.

Sajam, u okviru kampanje "Naše je bolje", Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske organizovalo je radi jačanja domaće privrede.

- Pokušavamo da svi zajedno podižemo svijest o važnosti, dakle zaštite domaće proizvodnje, ali i svijest naših građana o tome da je važno da kupujemo naše proizvode. Naravno, možemo da se pohvalimo našom ponudom - izjavila je Cvijanovićeva.

Sajam domaćih proizvoda u Bijeljini, Foto: RTRS

Najviše izlagača bilo je iz oblasti poljoprivrede, prehrambene, tekstilne i industrije obuće. Predstavila su se metalska i građevinska preduzeća.

- Želja nam je bila da skupimo što veći broj privrednika, a mislim da smo uspjeli u tom cilju i svojoj namjeri. Danas ovdje možemo da vidimo lijep broj preko 90 izlagača iz raznih oblasti naše privrede - izjavila je ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić.

Sajam domaćih proizvoda u Bijeljini, Foto: RTRS

Prodaja domaćih proizvoda vodi razvoju preduzeća i otvaranju radnih mjesta.

- Mljekara Pađeni postoji od 1990. godine kada je proizvodila skromnih 130 litara mlijeka dnevno. Danas je to podignuto na veći nivo i danas prerađujemo oko 100.000 litara svježeg mlijeka i imamo preko 1.000 kooperanata - izjavio je Vasilije Bogdanović iz mljekare Pađeni iz Bileće.

Za privrednike, ova kampanja je i šansa da razviju posao.

- Raduje nas aktivna politika predsjednika Vlade Republike Srpske, resornog Ministarstva, vidimo da se borimo za to da naše bude zaista bolje i da ima pravo mjesto kod nas, a i u svijetu - izjavio je Milenko Stevanović iz Steko centra iz Bijeljine.  

Podrška resornog Ministarstva i Vlade privrednicima najavljena je i ubuduće.