latinica  ћирилица
17/12/2019 |  10:12 | Autor: SRNA

Sara Milivojević i Sofija Kašanski učesnice donatorske večeri

Učenica Prve osnovne škole iz Brčkog Sara Milivojević i Sofija Kašanski - Foto: SRNA
Učenica Prve osnovne škole iz Brčkog Sara Milivojević i Sofija KašanskiFoto: SRNA

Učenice Prve osnovne škole iz Brčkog Sara Milivojević i Sofija Kašanski nadaju se da će na donatorskoj večeri u Banjaluci "S ljubavlju hrabrim srcima" u nedjelju, 22. decembra, duetskom pjesmom "Skijanje" ganuti srca ljudi i inspirisati ih da pozovu humanitarni broj 1411 za izgradnju dnevnih centara za djecu sa poteškoćama u razvoju u Banjaluci i Trebinju.

Četrnaestogodišnja Sara rekla je Srni da je veoma ponosna što će pomoći na ovaj način i izrazila nadu da će to uraditi mnogi ljudi.

- To je divna humanitarna akcija. Želja mi je da kada odrastem i postanem uspješna vokalna solistkinja organizujem humanitarne koncerte, jer volim da pomažem - istakla je Milivojevićeva.

Dvije godine mlađa Sofija kaže da je bila presrećna kada je dobila poziv za učešće na donatorskoj večeri, jer veoma želi da pomogne djeci kojoj je to potrebno.

- Јedva čekamo da nastupimo. Nadam se da ćemo našom pjesmom dirnuti u srca gledalaca i slušalaca i inspirisati ih da pozovu humanitarni broj - naglasila je Kašanski.

Sara i Sofija su članice Pjevačke grupe "Vijenac" koja djeluje pri brčanskoj "Prosvjeti".

Obje vrijedno vježbaju za nastup, uz pomoć voditelja "Vijenca" Dragice Panić, koja naglašava da su počastvovani zbog učešća u donatorskoj večeri.

- Za djecu iz Brčkog je nagrada svaki put kada imaju priliku da učestvuju na nekom festivalu, jer u Pjevačkoj grupi ne stimulišemo takmičarski duh, nego razumijevanje i ljubav prema pjesmama - ističe Panićeva.

Ona navodi da za Saru i Sofiju nisu potrebne posebne pripreme, jer su one odavno savladale pjevanje kroz različite sadržaje.

- One su članice školskih horova. Sara ide i u Osnovnu muzičku školu. Pjevaju različite žanrove, nastupile su na brojnim priredbama i festivalima na kojima su osvajale nagrade za interpretaciju - rekla je Panićeva.

Sara Milivojević i Sofija Kašanski su se duetskom pjesmom "Skijanje" prije tri godine predstavile na Đurđevdanskom festivalu.

Donatorsko veče pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović biće održano 22. decembra u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci, a sredstva prikupljena u 10. humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" biće iskorištena za izgradnju dnevnih centara za djecu sa poteškoćama u razvoju u Banjaluci i Trebinju.

Partneri predsjednika Republike i u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji su mladi umjetnici iz različitih dijelova Srpske, koji će umjetničkim performansom pokušati da zajedničkim snagama obezbijede pomoć za drugare.

Do 31. decembra biće aktivan humanitarni broj 1411.

Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je kod Komercijalne banke Banjaluka za uplate donacija fizičkih i pravnih lica račun posebnih namjena "S ljubavlju hrabrim srcima", a broj je 571-010-00002700-15.