latinica  ћирилица
18/12/2019 |  19:34 ⇒ 21:41 | Autor: RTRS

RTRS u Moskvi na Velikoj konferenciji Vladimira Putina

U Moskvi će sutra biti održana velika godišnja pres konferencija ruskog predsjednika Vladimira Putina. Ove godine akreditovanih je rekordan broj novinara - 1895, među kojima je i ekipa RTRS-a.

Ruska televizija odbrojava sate do pres konferencije Vladimira Putina. To je glavna tema domaćih medija i događaj koji će obilježiti godinu.

Aleksej je novinar žurnala Skriveni Sibir. Došao je iz Novosibirska, koji je od Moskve udaljeniji nego Banjaluka, kako bi Putina pitao kakve je promjene donijela promjena regija u Sibiru. Nada se da će imati priliku za to.

- Ovo je veliki događaj za sve novinare u Rusiji, jer je to prilika da postavimo pitanje prvom čovjeku u državi. Vjerujem  i nadam se da ću i ja imati priliku da postavim pitanje - naglasio je Aleksej Miranjec, novinar žurnala Skriveni Sibir.

Sa juga Rusije stigla je Olga. Nju zanimaju infrastrukturni planovi. Smatra da je Putinova konferencija važan događaj.

- Ovo je odlična prilika da se direktno obratimo predsjedniku Putinu o našim problemima, našim pričama, jer ovo je velika zemlja, i on ne može baš sve da zna o njoj - istakla je Olga Ićpijenka, glavna urednica Novinske agencije regije Stavropol.

Ovo je 15. velika pres konferencija Vladimira Putina. Najduža je trajala 4 sata i 40 minuta 2008. godine, a trajanje zavisi najviše od samog Putina. Ove godine akreditovanih je rekordan broj novinara. Biće održana u Svjetskom trgovinskom centru. Prenosiće je nekoliko ruskih tv stanica, a moći će da se prati uživo na internetu.

Osim obaveznih ruskih, prije svega ekonomskih tema, ove godine očekuje se stav Putina o nuklearnom oružju, pokušaju opoziva Trampa, doping optužbama protiv Rusa, Ukrajina i Siriji, a nije rijetkost ni da ruskog predsjednika, naravno u šali, pitaju - kad će se oženiti.