latinica  ћирилица
20/12/2019 |  14:27 ⇒ 19:39 | Autor: RTRS

Program reformi u skladu sa Rezolucijom NSRS (VIDEO)

U Banjaluci je danas održana proširena sjednica Izvršnog komiteta Saveza nezavisnih socijaldemokrata.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je Izvršni komitet podržao Program reformi, jer je on u skladu sa Rezolucijom NSRS o vojnoj neutralnosti.

- Ocijenjeno je da taj dokument ne predviđa integracione procese i ne prejudicira članstvo BiH u NATO-u - istakao je Dodik.

Dodik je rekao da je razgovarano i o ekonomskim pitanjima, te da je konstatovano da je budžet Srpske stabilan.

Takođe, bilo je riječi i o koalicionim odnosima.

On je naveo da su imali sastanak sa predsjednicima svih političkih partija unutar koalicije da bi razmotrili pitanje kandidata za Savjet ministara.

- Predsjednik DNS-a/ Marko Pavić nije bio u mogućnosti da dođe, ali je bio njegov zamjenik. Politički stav koji je zauzet je veoma jasan. Nama je u Sarajevu potrebno jedinstvo i logično je da /predsjedavajući Savjeta ministara/ Zoran Tegeltija uvaži prijedlog poslanika koji glasa u parlamentu. To je izazvalo unutrašnje probleme u DNS-u, ne želim da učestvujem u tome, ali vjerujem da će se DNS konsolidovati i da ćemo nastaviti partnerstvo - naglasio je Dodik.

Foto: RTRS

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da je danas donio odluku o imenovanju ministara i njihovih zamjenika u Savjetu.

On je rekao da su SIPA i CIK izvršili provjeru kandidata za ministre i zamjenike ministara u Savjetu, ali da SIPA još uvijek nije izvršila provjeru kandidata Mlađena Božovića, ali da očekuje da će i to ubrzo biti završeno.

On je dodao da su od deset predloženih zamjenika ministara dobili potvrde o potpunoj tačnosti provjerenih podataka za devet kandidata, dok za kandidata za zamjenika ministra bezbjednosti Vladimira Mijatovića nisu mogli da se uvjere u tačnost jednog podatka.

- Sporna je njegova diploma iz prijeratnog perioda. Ostaje da Mijatović sa fakultetom u Tuzli sve isprovjerava i da dokaže da su podaci u njegovim obrascima tačni. Ako to eventualno ne bude mogao dokazati SP će morati da predloži novog kandidata - istakao je Tegeltija.

Proširena sjednica Izvršnog komiteta održana je u prostorijama Sekretarijata Glavnog odbora SNSD-a.

Foto: SRNA