latinica  ћирилица
20/12/2019 |  19:54 ⇒ 20:03 | Autor: RTRS

Muzička škola iz Poljske u akciji "S ljubavlju hrabrim srcima"

Učenici iz Državne muzičke škole "Tadeuša Seligovskog" Ščećin iz Poljske, doputovali su u Banjaluku povodom održavanja humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima". U okviru posjete održali su i zajednički koncert s učenicima Muzičke škole "Vlado Milošević".

Svi koji su prisustvovali koncertu mogli su uživati u predivnom i raznovrsnom programu. Učenici iz Poljske i Banjaluke potrudili su se da predstave bogat repertoar klasične i tradicionalne muzike.

- Pripreme za nastup bile su pomalo teške, ali vrijedno smo radili i sppremali se. Grad je zaista lijep, jer ima mnogo drveća i prelijepih mijesta - istakla je Blanka Kojalevič, učenica Državne muzičke škole prvog stepena "Tadeuša Seligovskog" iz Ščećina.

Konstantin Kosanović, učenik Muzičke škole "Vlado Milošević", poručio je da ima izuzetnu čast što će nastupiti zajedno sa kolegama iz Poljske.

- Sviram klavir i pripremio sam jednu baroknu kompoziciju, Domeniko Skarlati sonata u C duru i veoma mi je velika čast da nastupim, kako bih rekao, sa učenicima iz Poljske - rekao je Konstantin Kosanović.

Zajednički koncert predstavljao je početak saradnje i stvaranje novog prijateljstva između ove dvije škole.

- Ovo je početak jedne saradnje gdje će kroz koncertne aktivnosti naši učenici imati priliku da vide kako se to radi u Poljskoj i na taj način će da šire svoje znanje i prijateljske veze sa djecom - poručio je Damir Јovanić, direktor banjalučke Muzičke škole "Vlado Milošević".

AnaTarnovska, direktorica Državne muzičke škole prvog stepena "Tadeuša Seligovskog", isatiče značaj posjete Banjaluci:

- Veoma je zanimljivo bilo upoznati školu iz Banjaluke i vidjeti kako djeca ovdje uče i sviraju muziku. Zaista smo srećni i zahvalni na gostoprimstvu - naglasila je Ana Tarnovska.

Delegacija Zapadnopomorskog vojvodstva iz Ščećina, boraviće u Srpskoj do ponedjeljka, 23. decembra, povodom učešća polaznika muzičke škole na humanitarnom koncertu "S ljubavlju hrabrim srcima". Donatorsko veče pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, biće održano 22. decembra.