latinica  ћирилица
22/12/2019 |  18:09 ⇒ 19:30 | Autor: SRNA

Od Srbije 250.000 evra za izgradnju dnevnih centara

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević izjavio je da će Srbija, koja je sa 250.000 evra podržala izgradnju dnevnih centara da djecu sa poteškoćama u razvoju u Banjaluci i Trebinju, uvijek biti uz Republiku Srpsku i učestvovati u ovakvim i sličnim akcijama.
Zoran Đorđević - Foto: RTRS
Zoran ĐorđevićFoto: RTRS

- Više od novca znači naše srce koje dajemo Republici Srpskoj i kada god budete imali ovakve ili slične akcije, mi ćemo da učestvujemo zajedno - rekao je Đorđević u obraćanju okupljenima na donatorskoj večeri "S ljubavlju hrabrim srcima".

On je zahvalio predsjednici Republike Srpske što je organizovala ovu manifestaciju i što to radi svake godine.

- Hvala i Vama predsjedniče Dodik što ste prije 10 godina započeli ovu akciju koja je posvećena najmlađima - rekao je Đorđević.

Kao resorni ministar u vladi Srbije koji brine o djeci, Đorđević je istakao da je ova briga ustvari najveća čast i pokazuje odgovornost Vlade i države prema najmlađima i prema budućnosti.

- Od kada je na čelo Vlade Srbije došao Aleksandar Vučić, Srbija je okrenula svoj odnos prema Republici Srpskoj. Želimo da on bude prisniji. Vi u Republici Srpskoj niste sami, a nisu sama ni ova djeca, jer imaju vas - rekao je Đorđević.

On ističe da je Srbija uvijek uz Republiku Srpsku i da vjeruje da će tako biti i ubuduće.

- Ovo je samo mali dio onoga što mi želimo da vam pružimo - rekao je Đorđević.