latinica  ћирилица
23/12/2019 |  12:24 ⇒ 20:15 | Autor: RTRS

Eksplozija na pumpi kod Zvornika, jedno lice poginulo (FOTO/VIDEO)

Јedno lice smrtno je stradalo u eksploziji na benzinskoj pumpi u Šepku kod Zvornika, dok je osam povrijeđeno.

Prema riječima očevidaca, do strahovite eksplozije na benzinskoj pumpi u Šepku je došlo kada je jedno putničko vozilo udarilo u aparat za točenje gasa. Od siline udarca gas je počeo šištati i stvorila se dimna zavjesa koja je bila uvod u snažnu detonaciju nakon čega je izbio požar na benzinskoj pumpi.

U eksploziji je stradao 49-godišnji Zoran Avramović iz Loznice. U potpunosti je izgorjela pumpa i nekoliko automobila, a pričinjena je šteta i na obližnjim objektima. U jednom od vozila, u kobnom trenutku, zatekao se i Vladimir Nišić koji je zadobio lakše tjelesne povrede.

- U momentu kada sam tuda prolazio, došlo je do eksplozije i nakon toga više ništa ne znam. Zadobio sam povredu glave i ruke - priča Nišić.

Osam lica zadobilo je povrede od kojih šest lakše i pušteni su kućama. Dva lica zadobila su teške tjelesne povrede. Nezvanično, riječ je o radniku benzinske pumpe Aleksandru Karaču iz Branjeva koji je prevezen u Tuzlu na dalje liječenje i Gojku Krstiću iz Loznice koji je prevezen u Banjaluku.

- Јedno lice je poslato u Tuzlu sa sumnjom na povredu glave, teškim opekotinama i inhalacijom eksplozivnih gasova, i on je uadobio najteže povrede. Drugi pacijent je poslat u Banjaluku takođe zbog povrede glave - istakao je zoran Komljenović, načelnik Hirurškog odjeljenja Bolnice Zvornik.

Nadležne službe su na licu mjesta, a policijski službenici obavljaju uviđaj nakon čega će se znati šta je uzrok nesreće.

- Nadležne službe su još uvijek na terenu kako bi se u potpunosti lokalizovao ovaj požar. Naravno iz tog razloga policija je izolovala lice mjesta kako ne bi došlo do daljih eksplozija i povreda ljudi kao i materijalno-tehničkih sredstava - izjavio je Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik.

Eksplozija na benzinskoj pumpi (Foto: RTRS)

Policiji je u 10.40 časova prijavljeno da je jedno putničko vozilo udarilo u aparat za točenje goriva na "Nešković" pumpi u mjestu Šepak, gdje je došlo do eksplozije.

Objekat pumpe i nekoliko vozila u potpunosti je izgorilo.

Zbog nesreće u Šepku, saobraćaj na magistralnom putu Zvornik - Bijeljina bio je zatvoren do 16 časova, a za saobraćaj su korišćeni alternativni pravci.

Eksplozija na benzinskoj pumpi (Foto: RTRS)