latinica  ћирилица
23/12/2019 |  22:53 ⇒ 24/12/2019 | 08:36 | Autor: RTRS

Lukač: Nezapamćen cirkus, Stanivuković NATO promoter (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je večeras da je posebna sjednica NSRS od samog početka išla po scenariju opozicije za izazivanje incidenata.
Dragan Lukač - Foto: RTRS
Dragan LukačFoto: RTRS

- Ovo je nezapamćen cirkus čiji je cilj da se spriječi srpski član Predsjedništav BiH Milorad Dodik da priča o Programu reformi i da se omalovaži Narodna skupština. Borci znaju težinu Skupštine, a pojedinci koji mjesecima maltretiraju NSRS doveli su do ovoga danas - rekao je Lukač.

On je naveo da je Draško Stanivuković čitavo vrijeme hodao, urlao i napravio od PDP-a navijačku grupu.

- Takvo ponašanje ne priliči Skupštini. Stanivuković je bio NATO promoter unijevši zastave NATO i tu je došlo do verbalnog incidenta. Večeras tokom replike, unio mi se u lice, odgurnuo sam ga od sebe i onemogućio ga da me ugrozi - rekao je Lukač.

On je izrazio žaljenje što se to desilo u Skupštini i izvinio se poslanicima i javnosti.

- Od početka, sjednica je vođena kako ne treba, jer je rukovodstvo Parlamenta pojedine moralo udaljiti sa sjednice - rekao je Lukač.

Šef Kluba poslanika PDP-a Perica Bundalo rekao je da je večerašnji incident najružniji događaj u istoriji NSRS. On je naveo da je PDP na ad hok sjednici Kolegijuma zatražio smjenu Lukača.

- PDP je nakon svega odlučio da neće učestvovati u zasjedanju - rekao je Bundalo.

Povezane vijesti:

Stanivuković nasrtao na zvaničnike - nasrnuo i na ministra Lukača