latinica  ћирилица
23/12/2019 |  23:37 ⇒ 24/12/2019 | 07:54 | Autor: SRNA

Čubrilović: Svi moraju da vode računa o redu u Skupštini

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je večeras da skupštinsko rukovodstvo ne može zavesti red među ljudima koji taj red ne žele i da bi svi morali da poštuju Poslovnik o radu.
Nedeljko Čubrilović - Foto: RTRS
Nedeljko ČubrilovićFoto: RTRS

- Rukovodstvo Skupštine je uradilo posao maksimalno, a red možemo imati samo ako to poslanici i svi učesnici u raspravi žele - rekao je Čubrilović novinarima u Narodnoj skupštini.

On je istakao da se o Programu reformi BiH nije htjelo raspravljati u demokratskoj atmosferi.

- Izvinjavam se javnosti što je danas mogla da vidi scene koje ne priliče Narodnoj skupštini Republike Srpske. Svi koji su izazivali incidente sada govore da su za to odgovorni oni koji su vodili sjednicu. Kada sam vodio sjednicu poslanici su opomenuti zbog prekršaja koje su činili, a bilo je nemoguće održati red - rekao je Čubrilović.

Prema njegovim riječima, uz razumijevanje i insistiranje srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika obrazložena je Informacija o Programu reformi BiH.

- Sigurno je da je bilo kršenja Poslovnika o radu i da nismo uspjeli sve da ispratimo kako je predviđno, ali htjeli smo da se urazume oni koji krše Poslovnik i da sjednicu privedemo kraju - naveo je Čubrilović.