latinica  ћирилица
25/12/2019 |  19:41 ⇒ 26/12/2019 | 07:15 | Autor: RTRS

Vukotić: Pokazati jedinstvo o ključnim pitanjima za Srpsku

Predsjednik Udruženja građana "Veterani Republike Srpske" Duško Vukotić rekao je da je da su dešavanja na posebnoj sjednici Narodne skupštine koja je održana u ponedjeljak, povod za održavanje skupa "Za Republiku Srpsku".

Gostujući u našem Dnevniku 2, Vukotić je poručio da je javnost zbunjena i šokirana, jer zbog incidenata nije dobila jasan odgovor o vojnoj neutralnosti Republike Srpske, što smatraju jednom od ključnih tema. Ističe da su, prije svega, šokirani borci koji su stvarali Republiku Srpsku.

- Svi mi koji ćemo se sutra obratiti, nećemo govoriti u ime svog udruženja, nego sa pozicije komandanata, odnosno pozicija koje smo imali u Vojsci Republike Srpske. Biće prepoznatljivi borci VRS i MUP-a koji će se obratiti javnosti. S obzirom da zbog incidentne situacije nismo imali priliku da jasno čujemo poruke srpskog člana Predsjedništva, sutra ćemo ga pozvati da se obrati na skupu i objasni da li ostajemo na putu vojne neutralnosti, a voljeli bismo da dođe i predsjednica Republike Srpske - rekao je Vukotić.

On je naglasio da je veoma važno da se pokaže jedinstvo i da se svi okupe oko pitanja vojne neutralnosti.

- Ovaj skup je prilika da borci dođu i da pokažemo jedinstvo o ključnim pitanjima za Republiku Srpsku. Sutra treba da padnu maske grupacije koja pokušava da potisne veoma važnu temu vojne neutralnosti izazivanjem nemira i stavarnjem haosa - rekao je Vukotić.

On je istakao da je cilj skupa koji je za sutra najavila opozicija skretanje pažnje sa pitanja vojne neutralnosti.

- Mi ne možemo dozvoliti raspravljanje po parkovima i slanje poruka o navodnoj sili policije, koja je nama najvažnija institucija. Koliko god neko ne volio ministra Dragana Lukača, mi njega doživljavamo kao saobrca i napad na njega je napad i pokušaj omalovažavanja svakog borca VRS. Ne možemo dozvoliti nepoštovanje prema ljudima poput Lukača i ostalih boraca - rekao je Vukotić.

On je još jednom pozvao sve borce da dođu na sutrašnji skup i pokažu jedinstvo pred najvažniji datum u Srpskoj - Dan Republike, 9. januar.

Povezane vijesti:

Skup "Za Republiku Srpsku" - podrška borcima, policajcima i institucijama