latinica  ћирилица
26/12/2019 |  14:03 | Autor: SRNA

Mandić pozvao građane da izađu na ulice širom zemlje

Poslanik Demokratskog fronta /DF/ u Skupštini Crne Gore Andrija Mandić tokom skupštinske rasprave o Prijedlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti pozvao je građane da ne dolaze u Podgoricu, već da blokiraju sve gradove u Crnoj Gori.
Andrija Mandić, predsjednik najveće opozicione političke stranke Crne Gore "Nova srpska demokratija (NOVA)" - Foto: RTRS
Andrija Mandić, predsjednik najveće opozicione političke stranke Crne Gore "Nova srpska demokratija (NOVA)"Foto: RTRS

Mandić je pozvao građane da izađu na ulice sa ikonom u rukama i zapaljenom svijećom.

- Pozivamo da, u momentu kada Vlada odluči da se o zakonu glasa i ne povuče ga, izađete na ulice širom Crne Gore i zapriječite svaku ulicu. Svi ste pozvani - rekao je Mandić i dodao da će oni kao poslanici ispuniti svoju dužnost u Skupštini.

On je napomenuo da se danas oko zgrade Skupštine Crne Gore nalazi oko hiljadu policajaca koji sprečavaju ljude širom Crne Gore da dođu.

Mandić je poručio premijeru Dušku Markoviću da ne dozvoli da navuče prokletstvo na sebe i svoju porodicu.

- Pokušajmo da nađemo rješenje. Povucite zakon. Sve što dogovorite sa našim episkopima, mi ćemo za to glasati. Ovo je upereno samo protiv naše crkve - rekao je Mandić i naglasio da sve što se dešava ne može da izađe na dobro.

Marković je pozvao Ministarstvo unutrašnjih poslova da se prema narodu i sveštenstvu ne primijeni sila, te da se obezbijedi mir za svakog pojedinca i porodicu u Crnoj Gori.

Marković je, tokom skupštinske rasprave o Prijedlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti, rekao da je njegovo prisustvo u plenarnoj sali u najboljoj namjeri da se doprinese dijalogu i da se čuju argumenti i vidi da li ima utemeljenja da se mijenjaju neki prijedlozi.

Poslanik DF-a Milan Knežević zatražio je pauzu i da episkopi Srpske pravoslave crkve uđu u Skupštinu i da sa premijerom razgovaraju u Bijelom salonu, budući da su Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i vladika budimljansko-nikšićki Јoanikije sa sveštenstvom i vjernim narodom od Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici krenuli ka Skupštini.