latinica  ћирилица
27/12/2019 |  10:58 | Autor: SRNA

Anđelković: Tražiti sjednicu Savjeta bezbjednosti

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocijenio je da crnogorska vlast usvojenim Zakonom o slobodi vjeroispovijesti pokušava da sprovede identitetski genocid nad Srbima u Crnoj Gori i da zatre ostatke srpskog naroda, zbog čega Srbija treba da zatraži sjedinicu Savjeta bezbjednosti UN.
Dragomir Anđelković - Foto: Novosti.rs
Dragomir AnđelkovićFoto: Novosti.rs

Anđelković je istakao da su svi Crnogorci srpskog porijekla, te da se jedan veliki dio njih i dalje osjeća i deklariše da su Srbi bez obzira na sve pritiske, naglasivši da je cilj crnogorske vlasti da ti Srbi budu asimilovani.

- A, da bi se to uradilo, potrebno im je da unište posljednju jaku srpsku instituciju, a to je Srpska pravoslavna crkva /SPC/. Drugim riječima, Milo Đukanović radi isto što je Ante Pavelić, samo što je on radio nožem, a Đukanović ispiranjem mozga i zastrašivanjem, odnosno putem identitetskog genocida - rekao je Anđelković Srni.

On je naveo da udar na SPC koji će uslijediti na osnovu ovog zakona ima za cilj otimanje imovine, manastira i crkava.

- Cilj je da sveštenstvo bude potpuno zastrašeno, raseljeno, izbačeno iz svojih objekata, kao i monaštvo, kako bi se stvorio put za razvoj lažne crnogorske pravoslavne crkve, a to je onda osnov za okončavanje identitetskog genocida koji u toj zemlji već dugo traje - rekao je Anđelković.

On je naglasio da država Srbija mora da reaguje, da internacionalizuje srpsko pitanje, da se obrati i UN i EU, te da zatraži zasjedanje Savjeta bezbjednosti.

Anđelković je dodao da državni vrh Srbije treba da se obrati američkom predsjedniku Donaldu Trampu i državnom sekretaru Majklu Pompeu i svim svjetskim liderima, da im ukaže da jedan ateistički totalitarni režim, proizašao iz komunističke nomenklature, pokušava da otme imovinu SPC koja postoji već hiljadu godina.

U Skupštini Crne Gore noćas je usvojen kontroverzni Zakon o slobodi vjeroispovijesti uprkos protestima srpskog naroda i SPC.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske ocijenjeno je da to potvrđuje sumnje da se ovaj zakon donosi, ne da bi se obezbijedila sloboda vjere, već da bi se pristupilo otimačini imovine pravoslavne crkve.