latinica  ћирилица
08/01/2020 |  13:49 ⇒ 17:59 | Autor: SRNA

Položeno cvijeće na spomen-obilježje Milanu Јeliću (FOTO)

Predstavnici institucija Republike Srpske položili su danas u Modriči cvijeće na spomen-obilježje bivšem predsjedniku Srpske Milanu Јeliću, povodom 9. januara, Dana Republike.

Vijence su položili izaslanik predsjednice Republike Srpske Milorad Kojić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Srpske Zlatan Klokić, narodni poslanici Risto Marić i Mara Milošević, načelnik opštine Modriča Mladen Krekić, te članovi Јelićeve porodice.

Položeno cvijeće na spomen-obilježje Milanu Јeliću (Foto: SRNA)

Kojić je rekao da je Milan Јelić imao istaknutu ulogu u ekonomskom razvoju i očuvanju Republike Srpske.

- Institucije i građani posjetom Јelićevom grobu iskazuju poštovanje prema čovjeku koji je kao predsjednik Republike, političar, ugledni profesor i sportski radnik radio na tome da Srpska bude stabilna - izjavio je Kojić.

On je naveo da je od završetka rata prisutno stalno osporavanje Dana Republike Srpske i pokušaji ukidanja Srpske.

- Ti pokušaji iz Federacije BiH neće uspjeti, zato što su Srpska i Dan Republike simbol slobode koji će sutra biti svečano obilježen širom Srpske - poručio je Kojić.

Načelnik Modriče Mladen Krekić rekao je da građani i lokalna uprava Modriče nisu zaboravili Milana Јelića.

Јelićev sin Petar zahvalio je za ukazano poštovanje njegovom ocu, koji je preminuo 30. septembra 2007. godine u 51. godini, od posljedica srčanog udara.

Јelić je nakon završteka rata biran za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Od marta 2006. godine bio je ministar privrede, energetike i razvoja Srpske, a od 9. novembra 2006. do smrti bio je šesti predsjednik Republike Srpske.