latinica  ћирилица
09/01/2020 |  12:21 ⇒ 12:24 | Autor: SRNA

Danijel Miljatović autor najboljeg literarnog rada o Srpskoj

Danijel Miljatović, učenik šestog razreda Osnovne škole "Branko Ćopić" iz Donjih Agića kod Novog Grada, napisao je najbolji literarni rad na konkursu Republičkog pedagoškog zavoda povodom Dana Republike.
Danijel Miljatović - Foto: SRNA
Danijel MiljatovićFoto: SRNA

- Deveti januar slavim u crkvi, trobojkom kiti me tata, kaže čuvaj to sine, to je koštalo rata. A ja, krstim se tiho, ljubim oltar, Bogu se molim, upalim svijeću za mrtvog djeda i tebe Srpska volim - dio je pjesme koju je Miljatović posvetio Srpskoj i osvojio prvo mjesto u konkurenciji među 291 literarnim radom iz 103 osnovne škole.

Miljatović, koji je htio poručiti da treba ostati i živjeti u Republici Srpskoj, ne ići iz otadžbine, kaže da je očekivao da će rad biti zapažen, ali nije baš očekivao da će osvojiti prvo mjesto.

- Republika Srpska mi znači sve i volio bih svoj život provesti u njoj - rekao je Miljatović Srni.

On je dodao da od najranijeg djetinjstva voli i piše pjesme, te da mu je konkurs Pedagoškog zavoda bio dobra prilika da se predstavi.

Miljatoviću će nagrada biti uručena u subotu, 11. januara, u Vlasenici, a juče je dobio i posebno opštinsko priznanje na svečanoj akademiji u Novom Gradu povodom Dana Republike.