latinica  ћирилица
10/01/2020 |  09:37 | Autor: SRNA

Zvizdić: Novi Savjet ministara zaslužuje punu podršku

Novom sazivu Savjeta ministara treba dati punu podršku u realizaciji projekata koji mogu dovesti do jačanja unutrašnje reintegracije, dugoročne političke i socijalne stabilnosti, ekonomskog rasta i razvoja i vladavine zakona, izjavio je predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić.
Denis Zvizdić - Foto: RTRS
Denis ZvizdićFoto: RTRS

Zvizdić navodi da je ta podrška potrebna i "zbog daljih kredibilnih aktivnosti na putu evroatlantskih integracija i ispravnog pozicioniranja BiH u međunarodnim i regionalnim odnosima".

- U ovom trenutku, vladajuća koalicija ima komotnu većinu u oba doma parlamenta BiH, i to je izuzetno važna činjenica, koju novoimenovani Savjet ministara treba da iskoristi na najbolji način - rekao je Zvizdić za Dnevni avaz.

On kaže da se već na proljeće može očekivati operacionalizacija brojnih projekata koji su otkočeni u parlamentu BiH, a riječ je o više stotina miliona grant sredstava, kao i više od milijardu evra za infrastrukturne projekte, prvenstveno auto-put na Koridoru "Pet ce" i izgradnju brzih puteva u BiH.

Zvizdić je rekao da nije optimista u vezi sa brzim formiranjem Vlade Federacije BiH.