latinica  ћирилица
10/01/2020 |  11:30 | Autor: SRNA

Za doček Pravoslavne nove godine oblačno na sjeveru

U Republici Srpskoj će za doček Pravoslavne Nove godine u ponedjeljak, 13. januara, tokom dana biti sunčano, a prema večeri sa povećanjem oblačnosti na sjeveru, dok će prvog dana Nove godine po julijanskom kalendaru biti sunčano i prohladno.
Oblačno - Foto: RTRS
OblačnoFoto: RTRS

Prema prognozi vremena, sutra ujutru biće pretežno do potpuno oblačno i suvo, promjenljivije na krajnjem sjeveru i sjeverozapadu Republike Srpske.

Tokom dana zadržaće se pretežno oblačno vrijeme, a kasnije poslije podne na sjeveru, zapadu i jugu promjenljivije, a oblačno će biti od centralnih predjela ka istoku, gdje u višim predjelima može biti provijavanja snijega, objavljeno je na sajtu Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od tri do osam, na jugu do 12, a na planinama od minus dva stepena Celzijusova.

U nedjelju, 12. januara, ujutru i prije podne biće promjenljivo oblačno na sjeveru, a u centralnom pojasu oblačno sa uslovima za provijavanje snijega u brdovitim i planinskim predjelima, dok će na jugu biti pretežno vedro.

Tokom dana biće promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i suvo, na istoku pretežno do potpuno oblačno, gdje još lokalno može biti kratkotrajnog provijavanja snijega, a na jugu sunčano.

Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od tri do osam, na jugu do 11, a na planinama od minus dva stepena Celzijusova.

Prema prognozi vremena, u ponedjeljak, 13. januara, uoči pravoslavne Nove godine ujutru i prije podne biće ponovo hladnije, uz manju oblačnost i pojavu magle oko rijeka i po kotlinama, tokom dana sunčano, dok se prema večeri očekuje povećanje oblačnosti na sjeveru.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od četiri do devet, na jugu do 12, na planinama od nula stepeni Celzijusovih.

U utorak, 14. januara, ujutru i prije podne na sjeveru biće promjenljivo oblačno, od centralnog pojasa ka jugu vedro ili sa malom do umjerenom oblačnošću, sa pojavom magle oko rijeka i po kotlinama.

Tokom dana biće sunčano i prohladno, a temperatura ponovo u blagom porastu za stepen-dva.

Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od pet do 10, na jugu do 13, a na planinama od jedan stepen Celzijusov.