latinica  ћирилица
10/01/2020 |  12:13 ⇒ 12:27 | Autor: Radio Sarajevo

Uhapšen Marko Trifković, dovodi se u vezu s ubistvima policajaca MUP-a KS

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su danas Marka Trifkovića zvanog Žižan, dugogodišnjeg pripadnika auto-mafije u Bosni i Hercegovini.
Mjesto uviđaja - Foto: klix.ba
Mjesto uviđajaFoto: klix.ba

Nezvanično, Trifković se dovodi u vezu s ubistvima Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo iz oktobra 2018. godine. Јoš uvijek nije poznato kakva je konkretno njegova eventualna uloga u ovom slučaju bila, saznaje radiosarajevo.ba.

Osim dovođenja u vezu sa slučajem ubistva policajaca, Trifković se sumnjiči i za druga krivična djela u vezi sa djelovanjem auto-mafije.

Podsjećaju, Adis i Davor ubijeni su u rano jutro 26. oktobra u sarajevskom naselju Alipašino polje. Adis je preminuo na mjestu, dok je od posljedica ranjavanja na KCUS-u isti dan preminuo i njegov kolega Davor.

Uhapšeni će tokom dana biti priveden u prostorije SIPA u Istočnom Sarajevu radi dalje kriminalističke obrade.

Podsjećaju i da je Trifković jedan od osumnjičenih u okviru optužnice protiv organizovane kriminalne grupe, čijih se 27 pripadnika terete za organizovani kriminal u vezi s krađama automobila.

Optužnica iz juna 2018. se odnosi na krijumčarenje i dalju prodaju, izmjenu identifikacionih oznaka, iznuđivanje otkupa ili rastavljanje u dijelove za dalju prodaju, uglavnom skupocjenih motornih vozila, ukradenih od građana u Kantonu Sarajevo, u Istočnom Sarajevu i drugim krajevima BiH.

Među optuženih 27 osoba su, pored Trifkovića, bili: Danilo Cicović, Vladimir Krsmanović Kršo, Srećko Trifković, Srećko Mandić, Slaven Dakić Žućo, Tomislav Petrović zvani Tomo, Njegoslav Milinković Ljutan, Bojan Košarac Čavra, Enis Mandal, Miroslav Pajić i Sreto Pajić Srećko.