latinica  ћирилица
10/01/2020 |  12:38 ⇒ 21:46 | Autor: SRNA

Čubrilović: Saradnja sa novinarima kvalitetna

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je danas da je saradnja ove institucije i novinara kvalitetna i naveo da je parlament u prošloj godini održao sedam redovnih i šest posebnih sjednica, te usvojio 70 zakonskih rješenja.

- Novinare smatramo nezaobilaznim dijelom rada Narodne skupštine, jer od vas zavisi kakva će slika otići iz najviše zakonodavne institucije. Stojimo vam na raspolaganju, a siguran sam da imate pristup svim informacijama, s ciljem blagovremenog informisanja javnosti - rekao je Čubrilović na božićnom i novogodišnjem prijemu za predstavnike medijskih kuća.

On smatra da se manje vremena može biti u plenarnom zasjedanju, ali da to ne zavisi od rukovodstva Skupštine, nego od ponašanja poslanika.

- U prošloj godini smo potrošili 55 dana na redovne i 10 dana na posebne sjednice, što je neuobičajeno mnogo. Rukovodstvo Narodne skupštine trudi se da svaka sjednica dobije epilog i da budu usvojeni zakoni i donesene odgovarajuće odluke -  kaže Čubrilović.

On je podsjetio da rad Narodne skupštine zavisi od aktivnosti Vlade Srpske.

- I u ovoj godini ćemo imati dosta posla, a novinare pozivam na nastavak dobre saradnje, korektnost i profesionalnost. Želim vam srećne praznike, ličnu i profesionalnu sreću - rekao je Čubrilović.